LEMNUL-sursa de energie regenerabilă

LEMNUL-sursa de energie regenerabilă

Funcționare corectă.

Pe lângă tehnologie, funcționarea corectă este cel mai important criteriu pentru un randament energetic ridicat și emisii scăzute. Folosirea corectă a unui semineu pe lemn  nu este știință ; Trebuie respectate cele trei reguli de bază simple:
1. Depozitați corect lemnul: păstrați 1-2 ani într-o zonă uscată, însorită, bine ventilată, ferită de ploaie. Lăsați lemnul să se usuce câteva zile în casă înainte de a arde.
2. Natură pură: arde doar lemn atins și tocat; nici un  lemn tratat nu ar trebui să-și găsească drum în focul semienului!
3. Porniți corect focul: aprindeți focul  de sus cu brichete și produse adecvate.

Ce să faci cu cenușa?
1-2% din greutatea lemnului rămâne ca cenuşă în foc, adică. aproximativ 5-10 kg pe metro ster de fag. Din motive practice, cel mai bun mod de a elimina cenușa este în deșeurile menajere. Atenție: cenușa devine plină de substanțe nocive de îndată ce începeți să ardeți altceva decât lemn pur, netratat!
Câteva fapte și comparații importante
Lemn de foc se vinde si se masoara in steri.
Un ster este egal cu o gramada de lemn (adică lemn plus aer), fiecare de 1 metru înălțime/lățime/adâncime.
Un ster de brad cântărește în jur de 350 kg; un ster de fag cântărește în jur de 500 kg.
1 metru ster de brad este egal cu:
– 150 litri sau 120 kg ulei de încălzire
– 160 mc gaz natural
– 1,4 MWh = 1400 kWh = 5040 MJ
1 metru  stere de fag este egal cu:
– 200 litri sau 170 kg ulei de încălzire
– 220 mc gaz natural
– 2,0 MWh = 2000 kWh = 7200 MJ

Stiai asta …
… s-a dovedit că radiația de căldură cu undă lungă a unui foc de lemne este sănătoasă? …omul folosește focul în avantajul său de mai bine de 400.000 de ani? .. ar fi exclusă dezvoltarea civilizației noastre fără foc?

Căldură este pentru a te bucura?

Soba cu teracotă: un pariu sigur în vremuri de creștere a prețului petrolului și a surselor alternative de energie care sunt adesea încă la început. Mulți arhitecți orientați spre viitor redescoperă avantajele impresionante ale acestui sistem tradițional de încălzire și contribuie la renașterea sobei de teracotă.
Beneficiile ecologice și economice sunt clare: sobele funcționează pe sursa de energie regenerabilă a lemnului; gresia stochează căldura și o radiază în cameră ca un mini soare. Acest lucru creează un climat care este de neegalat în confortul tau, precum și economisirea costurilor de încălzire și protecția mediului.

Sobele de ceramica sunt un amestec de măiestrie tradițională, design contemporan și materiale de construcție care sunt foarte aproape de natură. Pe lângă forma plăcilor, alegerea culorii are și un impact considerabil asupra atmosferei spațiului tău de locuit. Culoarea perfectă este fabricată folosind materii prime ecologice.
Optează pentru un sistem ceramic, experimentează o căldură de neegalat în spațiul tău de locuit și bucură-te de senzația de confort și siguranță, mai ales în lunile reci de iarnă.

Felul în care simțim căldura este determinat doar parțial de temperatura predominantă a aerului.

Acest lucru este ușor de ilustrat dacă ne uităm la exemplul soarelui , iarna. Dacă stăm pe o terasă însorită în afara unei cabane de schi ferite de vânt, soarele ne oferă o senzație caldă și confortabilă, chiar dacă temperatura este de doar 3 grade. Pe de altă parte, se poate întâmpla să se simtă rece,  o cameră la 21 de grade. Acest lucru se datorează faptului că peretele de lângă tine este rece.
Această înțelegere ne-a determinat să dezvoltăm un sistem de unitate de stocare care captează căldura maximă în cel mai mic spațiu posibil, înainte de a o emite în doze. Aceasta înseamnă că, căldura radiată poate fi emisă ușor și sănătos pe parcursul mai multor ore. Produsele Rüegg sunt potrivite pentru oricine îi place să fie confortabil si sa aiba caldura. În plus, sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea în case cu cerințe reduse de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *